Ik ben een liefhebber van schoonheid, of het nou een kunstwerk is om jezelf in te verliezen, of een eindeloos vergezicht. Alledaagse kleine schoonheid maakt het leven schitterend. Mijn enthousiasme daarover deel ik graag met anderen.

Foto: Ylse Wierda

Klein geluk

Veelkleurigheid -letterlijk en figuurlijk-, zingeving en rechtvaardigheid zijn kernwoorden in mijn leven en werk. Ik drink graag grote mokken thee, bak taartjes en cakes (onder het motto: minimale inspanning, maximaal resultaat) en hou van goede series en heerlijke boeken. Ik word gelukkig van kaartjes krijgen met de post, de wind in m’n haren en een frisse neus, honden, Ameland, eropuit trekken met mijn nieuwe camera en de wereld opnieuw bekijken, door mijn lens.

Werk: toen en nu

In de afgelopen jaren heb ik onderzoek gedaan naar de interactieve rondleiding in opdracht van het Groninger Museum. Recent schreef ik bovendien een handboek voor museumdocenten over hetzelfde onderwerp. Momenteel ben ik als curator verbonden aan Filter Groningen, blog ik voor project De Reis van Keunstwurk, geef in filminleidingen voor scholen bij het Groninger Forum en werk ik als museumdocent/rondleider bij Galerie Noorderlicht en het Groninger Museum. Ik ben beschikbaar voor het geven van workshops over interactief rondleiden.

– Maayke Meijering