Kunst is als een spiegel van de maatschappij. Een spiegel die ons allemaal op een andere manier laat kijken naar onszelf en anderen. Ik geloof dat kunst voor iedereen te begrijpen en waarderen is, door er meer over te weten te komen. Educatie maakt kunst toegankelijk. Door het gesprek aan te gaan met een brede doelgroep, wil ik mensen laten nadenken, verwonderen en aanzetten tot meningsvorming. Zo denken en praten we niet alleen over kunst, maar uiteindelijk over de wereld om ons heen.

Veelkleurigheid

Mijn liefde voor kunst en educatie groeiden door studie, stages en vrijwilligerswerk. Zingeving en rechtvaardigheid zijn kernwoorden in mijn werk en leven. Ik zie zaken snel als mijn verantwoordelijkheid en durf de leiding te nemen. Ik ben dan kritisch, maar eerlijk en onbevooroordeeld. De wereld bestaat uit schitterende kleuren, niet enkel uit zwart en wit. Met mijn eigen bedrijf Kunstpraat laat ik die veelkleurigheid graag aan anderen zien.

Kunst als spiegel

Met deze drijfveren, eigenschappen en kwaliteiten ga ik graag aan de slag bij een museum of andere kunstinstelling, vast of op projectbasis via Kunstpraat. Het geven van workshops in interactief rondleiden, het geven van rondleidingen, publieksbegeleiding, educatieve producten ontwikkelen, het schrijven van blogs of artikelen over kunst, beleid maken, onderzoeken; ik geloof dat ik in al die rollen van waarde kan zijn en me tegelijkertijd kan blijven ontwikkelen. Met kunst als spiegel, zie ik tenslotte ook mijzelf steeds weer van een andere kant.